Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord

Organisatie

Dhr. Marcel Verboom

voorzitter

Dhr. Ron de Haas

lid

Mw. Saskia Driezen

lid

Mw. Esther Nieuwenhuizen

lid

Onze identiteit

’t Oude Landt heeft een protestants-christelijke grondslag. De oorsprong hiervan gaat ver terug in de geschiedenis. Het Regentencollege nam in 1604 de zorg voor weeskinderen en bejaarden op zich vanuit de evangelische opdracht tot barmhartigheid en solidariteit met de zwakkeren in de samenleving. Het christelijke geloof vormde hiervoor de inspiratie door de eeuwen heen.

De uitwerking van de protestants-christelijke identiteit is aan verandering onderhevig geweest en steeds vormgegeven door de tijdsgeest. Het bestuur en de medewerkers van Stichting ’t Oude Landt werken heden ten dage nog steeds vanuit deze grondslag. De grondslag geeft tegelijkertijd aan welk klimaat en welke omgangsvormen binnen de organisatie gewaardeerd worden.

Dit is dan ook de reden dat de stichting er aan hecht om een eigen kapel te hebben waar elke week een weeksluiting gehouden wordt. Ook is er parttime een geestelijk verzorger in dienst ten behoeve van de bewoners. 

Bij het vervullen van vacatures in het bestuur en in het personeelsbestand wordt gevraagd naar meelevendheid bij een protestants christelijk kerkgenootschap. Bij registratie van potentiële huurders en de verhuur van onze appartementen is geloofsovertuiging niet aan de orde en daar wordt dus ook niet naar gevraagd.

Heeft u vragen voor Stichting ’t Oude Landt?

Wij helpen u graag!

Contact

Stichting ’t Oude Landt seniorenhuisvesting
Park Oudeland 70
3443 AJ Woerden
0348 - 41 31 41
administratie@oudelandt.nl

Copyright © Stichting 't Oude Landt | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud